Hur man tar hand om Silver Smycken

Denna artikel är avsedd för personer som älskar att bära silver smycken och vill ha varje silver pjäs de äger för att stanna skinande år framöver. Avsnittet nedan kommer att utbilda dig om processen för att ta hand om dina silversmycken.

1

Rengöring: Tandkräm, bakpulver och ättika är några av ingredienserna som använder som du kan ta bort fläckar från dina silver smycken. Men om du tycker att de ovan nämnda ingredienserna inte gör de prydnader matt-fri, kan du välja maskinrengöring. För detta måste du ta alla bitar som du vill rengöra till en ansedd professionell juvelerare. Maskinen som används oftast för denna typ av rengöring är ultraljud renare. Du kan också köpa en sådan maskin för ditt hem; Men kom ihåg att kommersiella ultraljud rengöring av maskiner är mer effektiva än de små avsedda för att användas i hemmen.

Förutom att använda ett ultraljud renare för att polera dina gamla silver bitar, kan städpersonal också använda slippapper för att öka glans av ornament. Emellertid, användning av slippapper för polering metallstycken resulterar i förlust av en viss mängd av metall; på grund av den anledningen denna process bör bara användas om alla andra rengöring alternativ misslyckas med att visa resultat.

Förvaring: Om du vill se dina silver smycken i god form under en längre tid, måste du lagra den på rätt sätt. Med ornament i ett smyckeskrin, linda in dem väl med hjälp av en hög kvalitet anti-matt duk eller vävnad. Om möjligt, placera inslagna bitar inuti en plastficka (prova att ta ut all luft ur påsen innan du stänger den) och sedan hålla den i lådan. Varenda bit av silversmycken som du har bör lindas separat; detta är nödvändigt för att förhindra att de poster från repor.

Processen med omslag är olika för olika prydnadsföremål; till exempel om det är en kedja, bör du linda in det först efter att sträcka ut det. Å andra sidan, om du linda ett par örhängen, bör du linda varje del för sig. Du kan dock placera båda inslagna örhängen i samma plastficka.

Övriga riktlinjer att följa: Förutom rengöring silver smycken regelbundet och lagra dem på rätt sätt, måste du följa några andra riktlinjer för att förbättra livet för de dyrbara föremål. Till exempel bör du aldrig bära dem när tillbringa tid i badtunnan eller poolen. Låt aldrig ornament för att komma i kontakt med rengörings blekmedel eller ammoniak; dessa poster kan resultera i fullständig missfärgning av de värdefulla metallvaror. Blekmedel som är kända för att angripa metallen och upplösning av denna, vilket kan lämna smycken dented och fläckas. Du bör också aldrig använda gummiband för att slå in de smycken.