Solglasögon – Läs om olika märken

Det finns nu många olika märken av designer solglasögon som antingen har utvecklats i sin egen rätt, som Ray Ban och Oakley, eller har skapats som ett tillbehör till modehuset varumärken som Gucci och Versace etc. Denna artikel undersöker de bakgrunder till dessa olika designmärken, spåra tillbaka till sina rötter och ta reda på hur de först skapades och växte in i de välkända high street fashion märken som vi alla önskar att ha på sig. Läs om Oakley, Rayban, Dolce och Gabbana, Diesel, Gucci, Hugo Boss, Prada, Tommy Hilfiger och Versace.

OO_700285129297-1

1. Oakley Solglasögon

Oakley är mest känd för sin kvalitet solglasögon och skidglasögon, och grundades av Jim Jannard i Kalifornien, USA 1975, där han utvecklade motorcykel handtag, och sedan sålde dem på motocrossevenemang. Han kallade dem ” The Oakley Grip ”, och var mycket olika till andra grepp ryttare hade använt. På 1980-talet flyttade han vidare till glasögon och solglasögon, och är nu världsledande inom innovativ design, skapa nya och spännande produkter.

UV -och stötskydd

Plutonite används för alla Oakley linser. Den är tillverkad av polykarbonat, vilket gör linserna lätt, erbjuder överlägsen komfort, klarhet och skydd mot ultraviolett strålning och slagseghet. Faktum är att denna påverkan beständiga material blockerar 100 % av all UVA, UVB och UVC -strålning. Skyddet formuleras till linsmaterialet, i motsats till en tunn ytfilm som kan bli repad och lämnar vidgade pupiller exponeras för ultraviolett läckor. Skärm har ingenting att göra med mörkret eller färg på linsen, så även tydliga icke – tonade Oakley linser kommer fortfarande att ge full UV-skydd.

Den lindade runt, rakade – back design av Oakley glasögon ger ytterligare skydd genom att blockera UV från periferin. De linsmaterial och bildgeometrierav Oakley solglasögon ger oöverträffat skydd mot hög hastighet och hög masspåverkan.

Iridium objektiv beläggningar

Detta är en enhetlig filterskikt som optimerar kontrast och minimerar reflexer, skapad av super- uppvärmda metalloxider är fuserade till linsen på en molekylär nivå, permanent bindning till linsen. Tuned att överföra 9-92 % av tillgängligt ljus är de beläggningar som är särskilt avpassad för optimal balans mellan reflektion, transmission och absorption.

Polarisation

Varje par Oakley polariserade solglasögon uppnår 99,9 % verkningsgrad i att blockera polariserade ljusvågor. Harsh bländning orsakas av ljusvågor studsar plana ytor och vatten, och kan vara upp till 10 gånger så ljusa som omgivande ljus. Med Oakley polariserade linser kommer du definitivt att hålla solen från hindrar din vision.

Oakleys polariseringstekniköverträffar branschstandarder för tydlighet, prestanda och hållbarhet. Vanliga tekniker för att införliva polarisering filmer i linser med laminering ( med lim till smörgås filmen mellan linslager) och släppa bildar ( sandwiching sedan uppvärmning och pressning över konturerade former) kan orsaka dis och optisk förvrängning. Oakley använder en formsprutningsprocessför att infundera linsmaterialet runt filtret. Denna flytande fusion skapar limning på molekylär nivå, vilket gör att filtret för att uppnå högsta möjliga prestanda.

Hydrofob (repellerar vatten)

De hydrofoba linser stöta bort vatten, olja svett och damm. Vätskor helt enkelt pärla bort linsytan utan strimmor och vätskor som inte glida av linsen genom gravitationen lättare kan torkas bort än med andra fabrikat av solglasögon, vilket gör rengöringen linserna en vind.

Oleofobt (stöter bort oljor)

De oleofoba egenskaper avsluta frustration med oljor, fingeravtryck och andra fläckar på konventionella glasögon. Dessa märken på dina Oakley solglasögon kommer lätt torka bort utan rester, eliminera överblivna dis och minska den insats som krävs för att rengöra linserna.

Antistatiska

De antistatiska egenskaper gör att damm, smuts och andra partiklar inte dras till linsen via statisk elektricitet. Smuts och damm försämra optisk klarhet, be mer frekvent rengöring och öka sannolikheten för att repa.

3 – Point passform

Oakley solglasögon är utformade för att upprätthålla en bekväm och säker passform. Företagets patenterade ” Three- Point Fit ” gör att varje bildruta i kontakt endast på näsryggen och bakom templen. Detta behåller optik i perfekt anpassning och eliminerar obehaget av vanliga ramar som hakar öronen och montera med obalanserade tryckpunkter. Vissa earstems är mantlad i ” unobtainium ”, en Oakley innovation som faktiskt ökar greppet med svett.

Unobtainium

Detta är namnet på Oakleys hydrofila ( vatten locka) syntetiskt gummi som ökar grepp när det är vått, vanligtvis appliceras på kontaktpunkterna i solglasögon ( näsa och sidorna av huvudet). En mycket liknande material användes i Oakley första produkt, den ” Oakley grepp ”, som används på motorcykel handtag ( nämnt tidigare).

Frame komposition

Tekniska genombrott i konstruktionsmaterial tillåter Oakley att producera lätta, högpresterande glasögonbågar som upprätthåller överlägsen komfort och skydd. De polymerer som används i ” O Matter ” ramar ( en nylon komposit) är formulerade för hög hållbarhet, samt kontrollerad flexibilitet för ökad säkerhet under påverkan. För att producera den extremt stark, ultralätt chassi Oakley tråd ramar, är fem metallföreningar (inklusive titan) smält till en enda C – 5 legering. Båda frame material upprätthålla motståndskraft mot ultraviolett strålning, fukt, termisk chock och kemisk exponering.

X Metal

Oakley ” X Metal ” är en titanlegering, och är den enda 3 – D skulpterade, allergivänliga, all – metallram på jorden. Den fenomenala styrka – vikt-förhållande maximerar komfort och hållbarhet. För att bibehålla exakta optiska geometrier, är produktions bitar analyseras under realtids röntgen och genomgå fem – axlig bearbetning i datoriserade system som upprätthåller 0,0005 ” tolerans.

2. Ray -Ban

Ray – Ban grundades 1937 som tillverkare av kvalitets solglasögon. Ray – Ban presenterade de två mest imiterade solglasögon i världen, den ” Aviator ” ( utfärdat fria att USA flygvapenpiloter) och ” Wayfarer ”.

Det hela började 1920, när löjtnant John MacCready återvänt från en ballong flygning, klagar på att den ljusa solen permanent hade skadat hans ögon. Han frågade Bausch & Lomb att utveckla ett par solglasögon som inte bara skulle ge det nödvändiga skyddet, men också ser bra ut. Några år senare, 1937, Bausch & Lomb producerade ” Anti – Glare ”, som består av en lätt guldpläterad metallram och gröntonatmineralglas, som filtreras bort de ultravioletta strålarna. Piloter i USA flygvapnet utfärdades dessa ” Aviator ” solglasögon gratis. The Aviator stil blev snart känd när, under andra världskriget 2, General Douglas MacArthur landade på stränderna i Filippinerna. Fotografer spelas för tillfället, och deras bilder visade honom bära dessa Aviator solglasögon – som sedan blev snart populär över hela Amerika.

Ray-Bans har använts i olika Hollywoodfilmer, som börjar med ” Frukost på Tiffanys ” 1961, starring Audrey Hepburn som Holly Golightly. De ” Blues Brothers ”, starring Dan Akroyd och John Belushi visade dem ökänt bär sina ” Wayfarer ” stil Ray-Bans. Vi får inte glömma, naturligtvis, Tom Cruise i 1983 filmen ” Risky Business ”. Under 2006 Honda Formula One Racing teamet de alla bar Ray – Ban 4075 -modellen under tävlingssäsongen.

Ray – Ban har nu ägs av Luxottica gruppen och deras huvudkontor i Italien. Ray – Ban solglasögon fortsätter att vara mycket populärt med ett stort utbud av spännande färger.

3. Dolce och Gabbana solglasögon

Dolce och Gabanna är en high – end modehuset, som grundades av italienska designers Domenico Dolce från Palermo, Sicilien och Stefano Gabanna från Milano, Italien. Dolce och Gabanna är mycket populära bland Hollywoodstjärnor, designa kläder för Kylie Minogue, Madonna och många andra. Även om de två män separerade år 2005, verksamheten är oförändrad och både Dolce och Gabanna fortsätter att designa tillsammans. De strävar efter att skapa bästa mönster, i stället för att fråga med start trender, och bara ögna igenom sin samling du kan själv se att de mönster som är helt fantastisk.

4. Diesel solglasögon

Diesel Varumärket har funnits sedan 1978, tillverkning jeans och fritidskläder, tillsammans med tillbehör, inklusive Diesel solglasögon. Diesel produkter kan köpas från cirka 10.000 affärer och butiker över hela världen.

Diesel Företaget grundades av Renzo Rosso 1978. Han och hans designteam ville alltid för att leda sin egen väg inom mode, som är något annorlunda från normen, och så Diesel har blivit ett mode ledare, snarare än en mode efterföljare. Deras tillverkningsmetoder och kvalitetskontroll garanterar en enastående kvalitet, med en egen stil som är uppfriskande annorlunda från de vanliga trenderna. Så, om du vill ha det visst utseende av individualitet och stil, då Diesel solglasögon är väl värt att överväga.

5. Gucci Solglasögon

Gucci är kanske en av världens mest prestigefyllda och kända modemärken. Den grundades av Guccio Gucci i Florens, Italien 1921. Gucci är den mest sålda italienska märket i världen och har cirka 425 butiker runt om i världen. De håller också världsrekord för den dyraste par jeans som någonsin gjorts – en fantastisk US $ 3134, i Milano år 1998 !

År 1938 expanderade Gucci, och öppnade en butik i Rom. Guccio Gucci själv utformat många av företagets mest kända produkter, såsom bambu handtag handväska 1947, som fortfarande tillverkas idag. Fyra av hans söner hjälpte till att driva företaget och leder den framåt, och efter faderns död 1953, Aldo Gucci var till att öppna företagets första butiker i London, Paris och New York.

Liksom många företag har Gucci företaget haft sina upp-och nedgångar genom åren genom familjens gräl och dåliga affärsbeslut, men trots detta förblir Gucci en av de kedjor Premier lyxvaror i världen. Ta en titt på ett par Gucci solglasögon och du kommer snart se att de mönster förkroppsligar den känsla av lyx och extravagans. Så, om du vill få uppmärksamhet, det finns inget som ett par ” Gucci ” för att ge dig den känslan av att känna sig speciell och sofistikerad. Du kommer alltid att vara glad att du investerat i ett par Gucci solglasögon !

6. Hugo Boss solglasögon

Hugo Boss är ett välkänt modemärke som sträcker sig över hela världen, med en kedja av butiker i över 100 länder och en omsättning på en halv miljard dollar.

Hugo Boss startade sitt klädföretag i Tyskland, 1923 i närheten av Stuttgart, där han fortfarande är baserad i dag. Trots konkurs år 1930, på grund av det svåra ekonomiska klimatet i Tyskland på den tiden, han inrättat ett nytt företag 1931, och levererade uniformer av SS-vakter. Hugo Boss dog 1948, men hans verksamhet som bedrivs, och började göra kostymer. I slutet av 50-talet, 60-talet och 70-tals mode började verkligen ta fart, och Hugo Boss passar blev snart känd för sin moderiktiga kvalitet.

Liksom många andra modenamnhar bolaget diversifierat in dofter och även, naturligtvis, den fantastiska Hugo Boss solglasögon. När andra runt du märker att du bär Hugo Boss solglasögon, kommer de inte undgå att bli imponerad.

7. Prada

Prada skapades 1913 av Mario Prada i Milano, Italien. Han designade handväskor, skor, väskor osv, och varumärket betecknar nu lyx och stil. Miuccia Prada, Marios barnbarn, tog över företaget 1978, och flyttade Prada etikett framåt, utforma ett nytt utseende handväska – enkel och elegant – och nu Prada står för eleganta rena linjer med lyxiga tyger och material.

Tillbehör såsom Prada solglasögon, är också mycket hög kvalitet, återigen visar de eleganta rena linjer med känsla för detaljer som ger Prada solglasögon deras subtila stil och elegant bild. Den Prada varumärke är kända över hela världen, och den distinkta Prada trekantiga logotyp är direkt igenkännbara. Så fort du sätter på dig ett par Prada solglasögon du snart inse att du äger något speciellt.

8. Tommy Hilfiger solglasögon

Tommy Hilfiger kommer från en stor familj i staten New York, USA. Medan han fortfarande i skolan, började han sin karriär som gör jeans, 1969. Utan formell utbildning, började han designa kläder som var annorlunda än de vanliga stilar. Han flyttade till New York City 1979 för att främja sin modekarriär, och tog fram sin första kollektion 1985. Han har sedan vunnit flera utmärkelser, inte bara för att designa kläder och accessoarer, men också för sitt arbete med att hjälpa unga amerikanska tonåringar, uppmuntra dem att förbättra i sin utbildning, och främja deras fysiska välbefinnande (genom att idrotta, etc).

Tommy Hilfiger solglasögon har en speciell stil alla sina egna, med en framstående trendig look som är uppfriskande annorlunda – se till att få dig märkt som någon med smak och ett öga för stil. Med ett ord – fantastiskt !

9. Versace solglasögon

Gianni Versace föddes i Reggio di Calabria, Italien. Hans mor var en sömmerska, så Gianni började att lära sig om kläder i tidig ålder, att hjälpa sin mamma att hitta ädelstenar och guld fläta som kan broderade på klänningarna. Han studerade arkitektur, och flyttade sedan till Milan när han var 25 för att arbeta i modedesign. Han 1970-talet började han att bli märkt genom hans fashionabla stickat, och han blev ombedd att designa en del läder och mocka samlingar. Några år senare presenterade han sin första kollektion signatur för damer slitage i Milano, tätt följt av en herrkollektion. Under de följande åren växte hans rykte snart att bli en av de stora ikonerna i modebranschen.

Tyvärr i 1997, när han var på väg hem från sin vanliga morgonpromenad längs Ocean Drive, där han bodde i Miami, Florida, var Gianni Versace sköts och dödades utanför hans havsutsikt hus. Han mördades av en man vid namn Andrew Cunanan, som begick självmord kort därefter använda samma pistol som hade använts på Versace. Gianni Versace begravdes i Comosjön, Italien.

Versace är fortfarande en av de mest begåvade och färgstarka formgivare av 20-talet, och Versace varumärke är ett av världens ledande internationella modehus. Insamlingen av Versace solglasögon visar sin känsla för design med eleganta, sofistikerade stilar, som bedrivs av Gianni syster, Donatella Versace, den nya chefen för utformningen av Versace mode hus.